“Χρυσός” βαθμός, αλλά “φτωχό” ποδόσφαιρο! | Ο Τζες

“Χρυσός” βαθμός για τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, με τους Ηπειρώτες να εκμεταλλεύονται τα παιδαριώδη λάθη του Αστέρα Τρίπολης δύο φορές, αλλά κατάφεραν να ανταποδώσουν το δώρο με τον ίδιο τρόπο. Παιχνίδι ενός ημιχρόνου, λοιπόν με δύο αντιπάλους να εκμεταλλεύονται στο ακέραιο τα λάθη του αντιπάλου τους.

Το παιχνίδι του ΠΑΣ μπορεί να έχει δύο αναγνώσεις. Από τη μία μπορείς εύκολα να το δεις κυνικά, συμπεραίνοντας πως με τόσο φτωχό ρόστερ, δεν γίνεται να παράγεις θελκτικό ποδόσφαιρο, οπότε όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, προσπάθησε να μην χάσεις. Σεβαστή και κατανοητή άποψη…! Πάμε όμως στη δεύτερη ανάγνωση που με βρίσκει πιο σύμφωνο. Παίζεις με έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, ο οποίος κόντρα στη ροή του παιχνιδιού σου κάνει δώρο δύο γκολ. Καταφέρνεις να προηγηθείς λοιπόν δύο φορές, και παρά την “εύνοια” που σου δίνει η εξέλιξη του παιχνιδιού καταφέρνεις με αντίστοιχα αστείο τρόπο να δεχτείς δύο γκολ από στατικές φάσεις. Ένα “γιατί ρε γαμώτο…” το ακούω να πλανάται στον αέρα…

Δέχτηκα κόντρα σε έναν σαφέστατα πιο δυνατό αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΣ να παραταχθεί με δύο ζώνες άμυνας και να παίζει με 10 παίκτες μέσα στη περιοχή, μήπως και αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά τέτοια παθητική προσέγγιση κόντρα σε ισάξιες ομάδες οι οποίες σου κάνουν και δύο δώρα σε ένα ημίχρονο… δε το δέχομαι.

Σε άλλες παρατηρήσεις, θα επανέλθω λέγοντας πως αυτή η εμμονή με το 4-3-3 έχει κουράσει και για αυτό το ρόστερ μου φαίνεται τρομερά δυσλειτουργικό. Παμλίδης ως εξτρέμ στα δικά μου μάτια δεν υφίσταται. Επίσης με έναν Τζίνο και έναν Καραχάλιο μόνους στο κέντρο δεν μπορείς να κρατήσεις μπάλα, ούτε και να δημιουργήσεις….

Καταλαβαίνω πως πολλοί θα διαφωνήσετε μαζί μου και είναι απόλυτα σεβαστό. Η άποψη μου όμως είναι συγκεκριμένη. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση η ομάδα της καρδιάς μου να χάνει οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να τη βλέπω να παράγει ωραίο ποδόσφαιρο. Το να λέμε “μπράβο” στην ομάδα σε ένα παιχνίδι που μετά βίας αγγίζει το 30% κατοχή… μου φαίνεται αστείο.

Δεν πάνε πολλά χρόνια που ο κόσμος της ομάδας ανέβασε το πετυχημένο πανό που έλεγε “Γιαννίκη μείνε ή πηδάω”…! Γιατί το ανέβασε; λόγω της βαθμολογικής θέσης; Όχι μάγκες, απλά ο κόσμος του ΠΑΣ χόρτασε μπαλίτσα αυτή τη περίοδο. Καλά λοιπόν τα θετικά αποτελέσματα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να παίξουμε και ποδόσφαιρο…

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα