ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ? BUCKS vs SUNS | DRAZEN

Προβάδισμα των Suns με 2-0 νίκες έως τώρα και πλέον είναι για πολλούς το φαβορί για τον τίτλο. Το ερώτημα είναι εάν οι Bucks έχουν όχι τα αποθέματα ενέργειας και την ψυχή αλλά τις λύσεις μέσα στο γήπεδο για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Η ψυχολογία παίζει σαφώς τεράστιο ρόλο αλλά απέναντι στους καλοκουρδισμένους και διαβασμένους Suns του coach Williams θέλει εδώ και τώρα λύσεις στο παρκέ η ομάδα των Bucks.

Στον πρώτο τελικό ο Paul έπαιξε με τεράστια ευκολία όλα τα picks που του δόθηκαν. Η άμυνα το Bucks δεν κατάφερε να τον περιορίσει και κάπως έτσι απλώθηκε στο γήπεδο όλο το παιχνίδι των Suns. Άριστο παιχνίδι πάσας , οι χώροι δημιουργήθηκαν και οι σουτέρ τις ομάδας βρήκαν ελεύθερα σουτ.

Ο Booker συνεχίζει να εντυπωσιάζει και στην δημιουργία , αφού έχει ως στόχο πρώτα να διαβάζει την άμυνα και μετά να ενεργεί ή να εκτελεί.

Εάν κάτι μπορεί να προβληματίσει τους Suns και πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη για τους Bucks είναι αρχικά ότι παρά το 50% στα τρίποντα του δεύτερου τελικού , η διαφορά ήταν μόλις στους 10 πόντους.

Τα 20 τρίποντα για μια ομάδα που δεν σουτάρει πολύ όπως οι Suns είναι πολλά και δύσκολα θα ξανασυμβεί παρόμοια συνθήκη.

Το άλλο στοιχείο είναι τα ριμπάουντ όπου είναι και η πιο χτυπητή αδυναμία των Suns ειδικά στον αμυντικό τομέα που δίνει και πόντους στον αντίπαλο.

Τέλος η απουσία του εργάτη Saric και η αναμονή για τον τραυματισμό του Craig προβληματίζουν σχετικά με το ότι το rotation θα αρχίσει να γίνεται μικρό.

Οι Bucks δεν έγιναν μέσα σε δυο παιχνίδια κακή ομάδα. Είναι ομάδα που την τελευταία τριετία μαζεύει νίκες πιο εύκολα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Οι δυο νίκες μπορεί να έρθουν χωρίς να το καταλάβει κανείς αρά δεν πρέπει να τους ξεγράφουμε.

Απέκλεισαν τους φιναλίστ Heat , το φαβορί Nets αλλά και τους φορμαρισμένους Hawks. Έχουν χημεία σε άμυνα και επίθεση. Σίγουρα δεν έχουν το βάθος των Suns και γίνονται λάθη στη διαχείριση του roster.

Από την άλλη ο Middleton και ο Holiday στον δεύτερο τελικό δεν άφησαν τον Γιάννη μόνο του απλά δεν τους βγήκε το ματς. Ακόμα πιο άτοπο είναι ότι χωρίς τον Γιάννη οι Bucks κερδίζουν. Προφανώς οι υποστηρικτές των απόψεων αυτών κρίνουν από ένα παιχνίδι και προφανώς κανείς δεν έχει δει παιχνίδια των Bucks.

Απλά για την ιστορία με Γιάννη στo παρκέ οι Bucks είναι στο +4 ενώ με Γιάννη εκτός παρκέ στο -27. Ο Middleton έχει 20,4 πόντους μ.ο. στα playoffs και ο Holiday 17,7. Μην τους ξεγράφουμε λοιπόν.

Οι Suns προσαρμόζουν το παιχνίδι τους ανάλογα τον αντίπαλο και την εξέλιξη του ματς. Είναι το στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει του Bucks περισσότερο από όλα. Γενικά οι δυο τελικοί μας έχουν εκπλήσσει ευχάριστα αφού βλέπουμε δυο ομάδες που μπαίνουν στο ματς διαβασμένες και το μαχαίρι στα δόντια.

Υπάρχει τακτική στο NBA και οι δυο φιναλίστ απλώνουν στο παρκέ όλες τις αρετές τους σε τακτικό επίπεδο.

Εάν οι Bucks θέλουν τον τίτλο , η ώρα είναι τώρα. Tα δυο ματς μπροστά στο πεινασμένο κοινό τους είναι η στιγμή που γυρίζει η σειρά και μπαίνουν ξανά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

ΥΓ : Οι φετινοί Suns αποδεικνύουν ότι το NBA δεν είναι χειρότερο από το NBA των 90’s όπως πολλοί υποστηρίζουν. Εάν σε κάτι το μπάσκετ του τώρα είναι καλύτερο , είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 παίχτες ειδικά από την ομάδα των Suns που μπαίνουν στο παρκέ και κερδίζουν ένα παιχνίδι ή αποτελούν παράγοντα νίκης .

Ας θυμηθούμε το 1993 οι Suns ποιους είχαν στο πάγκο για να μπορέσουν να γυρίζουν τη σειρά των τελικών. Κάποιες φορές η παρελθοντολογία σημαίνει και στασιμότητα. Η συνέχεια στο παρκέ.

 

DRAZEN

 

Διαβάστε Περισσότερα