Υπερπροβολή και λανθασμένες εντυπώσεις Sons Of Football

Ο Σεμέδο υπήρξε ο μοιραίος στην εμφάνιση του Ολυμπιακού μέσα στη Τούμπα. Ένας πιο ψυχωμένος ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Πορτογάλου, ο οποίος μαζί με τον Σισέ έδωσαν δικαιώματα για την χθεσινή ευάλωτη άμυνα.

Αρχικά, να επισημάνω, ότι τον Σεμέδο δεν τον κατατάσσω στους μέτριους αμυντικούς που παρακολουθούμε κατά καιρούς. Στα μάτια όλων μας έχουν παρελάσει ονόματα, όπως ο Ντα Κόστα, Χατζερίντι, Σαντάνα. Έχει, λοιπόν, δυνατότητες και αθλητικά προσόντα, ενώ στις αρχές της σεζόν έδειξε ευχέρεια και με τη μπάλα στα πόδια.

Ωστόσο, παρατηρώντας τον Πορτογάλο τους τελευταίους μήνες, συναντά κανείς έντονα ελαττώματα που τον συνοδεύουν. Λανθασμένες τοποθετήσεις, όπως η φάση του γκολ της Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκης» ή ακόμη και η χθεσινή γκέλα, με παραχώρηση πέναλτι στον ΠΑΟΚ. Χάνει το διώξιμο της μπάλας και καταλήγει η ίδια στο απλωμένο χέρι του. Σε ένα σημείο του αγώνα, που ο αντίπαλος μετά βίας ενοχλούσε την περιοχή. Επιπλέον, ο Πορτογάλος δεν έχει ψυχραιμία στην υποδοχή της μπάλας, καθώς και ο ίδιος ορισμένες φορές έχει μία έπαρση που δεν δικαιολογείται με βάση το επίπεδό του. Παίρνει πολλά ρίσκα, χωρίς να διαθέτει τις αντίστοιχες δυνατότητες.

Κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία και τις πρώτες του εμφανίσεις, βαλθήκαμε να τον παρουσιάσουμε νέο «Μέλμπεργκ» ή ακόμη και παραπλήσιο του Μανωλά. Ο οπαδός εύλογα παρασύρεται από το συναίσθημα αγάπης προς την ομάδα. Όμως, και οι εφημερίδες δρούσαν και δρουν με πανομοιότυπο τρόπο. Η υπερπροβολή ενός παίκτη – καλή ώρα ο Σεμέδο – δεν βλάπτει μόνο τη κοινή γνώμη, αλλά έμμεσα και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Δημιουργώντας μία εικόνα άτρωτη, ενός απροσπέλαστου αμυντικού, ογκόλιθου, που στη πραγματικότητα αποτελεί έναν καλό αμυντικό της σειράς.

Στη προκειμένη περίπτωση, προτιμότερο το δίδυμο Σισέ – Μπα, οι οποίοι και αποφεύγουν προς το παρόν τα μοιραία λάθη και είναι εξίσου επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Ειδικά ο Μπα, δείχνει θαρραλέος, πιο ικανός στη μεταβίβαση στην ζώνη του κέντρου, αλλά του λείπει η ωριμότητα σε κάποιες αποφάσεις. Όπως ειπώθηκε και στην εκπομπή, υπήρχε περίπτωση ο Ολυμπιακός να περνούσε την Άρσεναλ με βασικό τον Σεμέδο; Η απάντηση ίσως δόθηκε από το χθεσινό δείγμα του Πορτογάλου.

Τα εύκολα συμπεράσματα για να θεοποιήσουμε τους παίκτες μας, η ανάγκη ανάδειξης νέων πρωταγωνιστών, μας οδηγεί στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Άλλωστε, δεν είναι δα και έγκλημα να παραδεχτεί κανείς, ότι ο Σεμέδο τελικά να μην είναι ο πρωταγωνιστής της ερυθρόλευκης άμυνας.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα