Υποβαθμίζοντας τις βλέψεις σου Sons Of Football

Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε καθόλου απέναντι στην Μπάγερν. Το αγωνιστικό του φάντασμα περιπλανιόταν άσκοπα στο Αλιάντς, καθώς απέτυχε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες, που ο ίδιος φέτος αναπτέρωσε στους φιλάθλους του.

Ασφαλώς και δεν αποτελεί αποτυχία το αποτέλεσμα, αλλά η απογοητευτική εικόνα της ελληνικής ομάδας. Η αγωνιστική καθίζηση ενόχλησε και άδειασε τις βλέψεις σε κάποια απρόσμενη επιτυχία. Για έναν υγιή φίλαθλο, ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη αποτελεί το βάλσαμο του. Η ευρωπαϊκή βραδιά φαντάζει στην όψη του ιδανική ευκαιρία για να απομακρυνθεί από τον σκοταδισμό του πρωταθλήματος. Η ανεκπλήρωτη προσδοκία, η οποία θα αντικαταστήσει για λίγο τη πρεμούρα και συνεχή εμμονή για εγχώριους τίτλους.

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε χάρη στον Σα από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των Βαυαρών. Όταν λοιπόν ο τερματοφύλακάς σου χρήζεται ήρωας της βραδιάς, τότε πως να μην πληγωθεί το πρεστίζ της ομάδας και του ίδιου του κόσμου. Το σκορ αποτελεί πλασματικό και δεν αντικατοπτρίζει την αγωνιστική αστάθεια των Πειραιωτών. Είτε λόγω εκτεταμένης κούρασης, είτε ψυχολογικού αδειάσματος, καθώς το Τσάμπιονς Λιγκ πλησιάζει στο τέλος και η συγκομιδή ανέρχεται σε μόλις έναν βαθμό. Βέβαια με προϋποθέσεις, ίσως ανέλθουν στους τέσσερις εναντίον του Αστέρα.

Η φετινή ομάδα «φώναζε» για το κάτι παραπάνω. Αρχικά, το ορθολογικό ποδόσφαιρο – πλέον εκλείπει – και η διάθεση των ποδοσφαιριστών στην πρόκληση των ομίλων, επανέφερε την διάθεση για ευρωπαϊκή διάκριση και το βήμα παραπάνω σε σχέση με τα τελευταία έτη.

Και όπως έχει προαναφερθεί πολλάκις στην εκπομπή, τις βλέψεις και τον πήχη τον θέτει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Διότι κανείς εκ των στόχων δεν επιτυγχάνεται χωρίς όραμα. Στην υπόσχεση για κάμποσα ακόμη πρωταθλήματα στη τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού, θα μπορούσε κάλλιστα να κυριαρχεί η θέληση για μία ευρωπαϊκή πορεία ή ακόμη και κατάκτηση του Europa.

Όσο ουτοπικό κι αν χαρακτηρίζεται το προαναφερθέν χωρίο στη κατάσταση των ελληνικών ομάδων, όταν θέσεις τις βάσεις για ένα υψηλό εγχείρημα θα έρθει και η καταξίωση και ικανοποίηση σε βάθος χρόνου. Μέχρι οι βλέψεις να κοιτάξουν προς το ψηλό και απλησίαστο βάθρο της Ευρώπης, θα υπομένουμε να ανταλλάζουμε ανακοινώσεις μεταξύ μας, αχρείαστες δηλώσεις και ανώφελα μετρήματα σε διαιτητικές εύνοιες ή μη.

Διαβάστε Περισσότερα