ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ-ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ | DRAZEN

Η έλευση του coach Masksvytis με ένα πλάνο που είχε ως βάση την ανανέωση και ανάδειξη του Λιθουανικού κορμού , σε πολλούς έφερε στο μυαλό την εποχή πριν τον coach Saras όπου η Zalgiris έπαιζε στην Euroleague χωρίς να έχει συγκεκριμένο στόχο.
Πέρυσι  , οι λάθος επιλογές και η έλλειψη ταλέντου στο παρκέ , έφεραν ως αποτέλεσμα να χάσει η ομάδα το πρωτάθλημα Λιθουανίας μετά από 11 σεζόν.
Φέτος στις πρώτες αγωνιστικές , η Zalgiris κινήθηκε κάτω από τα ραντάρ και συνδύασε την ανάδειξη νέων παιχτών και με μια ανταγωνιστική εικόνα στο παρκέ.
Η Zalgiris μετά από 19 αγώνες έχει ρεκόρ 11-8 που την βρίσκει στην 7η θέση. Στην επίθεση έχει offensive rating 111.5 πόντους ενώ έχει defensive rating επίσης 111.5 πόντους.
Στο roster βρίσκουμε αρκετούς παίχτες που μας έχουν κάνει εντύπωση. Η περίπτωση Evans , όπου από ένα εργαλείο και έναν support ρόλο πέρυσι στην Μακάμπι , σε πρωταγωνιστή της επίθεσης είναι χαρακτηριστική.
Το μπάσκετ αλλάζει και από τον παίχτη-σκόρερ  που σουτάρει μόνο τρίποντο πλέον έχουμε περάσει στους παίχτες με ελευθερίες στο παρκέ , χωρίς σύστημα , ικανούς slasher και φυσικά σουτέρ.
Την συγκεκριμένη εικόνα παρουσίασε ο Evans που όμως τραυματίστηκε και πλέον η Zalgiris θα πρέπει να παίξει και χωρίς αυτόν.
Στην ομάδα υπάρχει και ο Hayes, ο οποίος μην μας κάνει εντύπωση εάν βγει κορυφαίος αμυντικός της σεζόν. Εξαιρετικός στην άμυνα με αλλαγές , γρήγορα πόδια ενώ δύσκολα τον αντιμετωπίζει κάποιος παίχτης μέσα στη ρακέτα.
Ο Brazdeikis γνωρίζει άψογα τα βασικά , έχει σουτ αλλά και μέγεθος να παίξει κοντά στο καλάθι. Ο Ulanovas περνάει μια δεύτερη νεότητα και καριέρα ενώ ο Smits παίζει ένα επίπεδο παραπάνω από την εποχή που ήταν στην Μπαρτσελόνα.
Ο Lekavicius αποτελεί την ήρεμη δύναμη στο κομμάτι της οργάνωσης της ομάδας και συνεχίζει να δίνει και πόντους στην επίθεση. Προσθέτουμε τον ποιοτικό Dimsa αλλά και τα λαβράκια Birutis & Butkevicius.
Η έδρα της Zalgiris παραμένει καυτή και ξεχειλίζει από αγάπη για το μπάσκετ.
Ο τραυματισμός του Evans έφερε δυο παίχτες έμπειρους στην διοργάνωση. Οι Taylor & Polonara δείχνουν να έχουν κουμπώσει και η είσοδος στα play-offs είναι περισσότερη ορατή από πότε την τελευταία τριετία.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα