Ο Καντέ παραμένει ανταγωνιστικός | Sons Of Football

Ο Καντέ αποτελεί πράγματι ένα χαφ υπόδειγμα στη νεότερη ιστορία του αθλήματος. Βέβαια, εδώ και δύο έτη ο Γάλλος έπαψε να μας απασχολεί, καθώς ταλαιπωρήθηκε από συχνούς τραυματισμούς στο υψηλό σκαλί της Τσέλσι. Η κακοτυχία ήρθε να διακόψει την αξιοσημείωτη πορεία που ο ίδιος λαμπρά χάραζε. Ο Καντέ διέπρεψε αρχικά με την Λέστερ, ύστερα δέχθηκε τα δικαιολογημένα εγκωμιαστικά σχόλια πως μοιάζει στο Μακελελέ, ενώ η κατάκτηση του Μουντιάλ και οι εμφανίσεις του τον κατέδειξαν ως ιδανικό πρότυπο ενός σύγχρονου αμυντικού χαφ. Χθες λοιπόν απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο, την Πορτογαλία, μας υπενθύμισε την διαχρονική του αξία και τα σπάνια προσόντα που τον συνοδεύουν.

Ο Καντέ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αποτέλεσε το πιο επιδραστικό χαφ και στις δύο συνθέσεις των ομάδων. Ο ίδιος έπαιρνε τα πιο πολλά μέτρα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, μοιράζοντας με άνεση την μπάλα στις δύο «φάλαγγες» των Γάλλων. Παράλληλα, αρέσκεται και σε άμεση πάσα στον άξονα, καθώς και από πλευράς τεχνικής τα πάει περίφημα. Επιπλέον, ο Καντέ υπήρξε και ο πιο ζωηρός μέσος, με ανεξάντλητη ενέργεια και ευελιξία στις κινήσεις του. Μάλιστα, δεν παρέλειψε και τα αποτελεσματικά και αιφνίδια κοψίματα στους Πορτογάλους. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος είχε εφτά σωτήριες αναχαιτίσεις (!), δρώντας έξοχα λίγο πριν οι Πορτογάλοι επιθετικοί φανούν επικίνδυνοι στα καρέ του Λορίς.

Βέβαια, οι αντίπαλοι που είχε να συναγωνιστεί στη μάχη του ημικυκλίου δεν ήταν δα και μέσοι πρώτης τάξεως. Οι Ντανίλο και Καρβάλιο κυρίως στο α’ μέρος, αδυνατούσαν να κάμψουν την απόδοση του Καντέ, ο οποίος ωθούσε όλη την Γαλλία από τα μετόπισθεν. Παράλληλα, οι δύο Πορτογάλοι χαφ με τα άχαρα και αθλητικά κορμιά τους, δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν στο αντίστοιχο τέμπο και σπριντ του Γάλλου Άλλωστε, η παρουσία και των δύο κατέστησαν την Εθνική τους φοβική και δύσκαμπτη στην ανάπτυξη από τον άξονα.

Από την άλλη, ο Καντέ δεν χαίρει και υψηλής διαφήμισης, όπως ο ακριβός Πογκμπά του Μάντσεστερ. Παρότι κι ο δεύτερος εργάζεται ανελλιπώς εντός αγωνιστικού χώρου με τρεξίματα και κάλυψη της μπάλας, δεν ακουμπάει την αντίστοιχη ξεχωριστή παρουσία του Καντέ. Ο Γάλλος χαφ της Τσέλσι δεν φέρνει την αίγλη μιας πολυέξοδης μεταγραφής ή την συχνή συζήτηση για κάποιο πολυδιαφημισμένο μέλλον του. Αντιθέτως, ακόμη και στη Τσέλσι, ο Λάμπαρντ στέκεται δύσπιστος απέναντι του κυρίως λόγω των τραυματισμών. Αλλά ο Άγγλος προπονητής τον θέτει φέτος στην εξίσωση της τακτικής του, καθώς ο υγιής Καντέ μπορεί να επιβληθεί σε οποιοδήποτε αντίπαλο κέντρο.

https://www.youtube.com/watch?v=BmXYrlT0yd0&t=6s

Διαβάστε Περισσότερα